“Det är det som är tjusningen med jobbet!”

 Maria Hopstadius leder ett team av projektledare som implementerar CatalystOne. Vi ville veta mer om hennes roll och hennes relation till våra kunder. Vi sätter oss ned med henne på CatalystOnes Stockholmskontor i en grön sammetssoffa med en kopp kaffe.

maria_blogg2

Så, Maria, vad gör du här på CatalystOne?

Jag har en tvådelad roll där jag å ena sidan arbetar som projektledare och å andra sidan så leder jag projektledarteamet. Som projektledare på CatalystOne så är det min uppgift att implementera vår mjukvara tillsammans med våra kunder. Det är en väldigt spännande och varierande roll!

Vad roligt! Vad är det som du tycker är så spännande?

Det är svårt att sätta fingret på, det är så mycket jag tycker om! Jag får använda min HR-bakgrund tillsammans med mitt systemintresse och att få göra det i projektform tycker jag är superkul. Att få agera lite hybrid och prata IT med HR och HR med IT är något som jag tycker är både utmanande och intressant.

Hur går ett projekt till?

Vi driver våra projekt i workshopformat. Det betyder att vi tillsammans med kunderna bestämmer ett visst antal workshops där vi ses och kör till exempel utbildningar eller tar beslut. Mellan workshops så får både jag och kunderna ta med sig några uppgifter hem, vi brukar kalla det för ”hemläxa”, som sedan ska användas i workshopen efteråt. Ett projekt tar oftast mer än ett halvår att genomföra så man lär verkligen känna kunderna så det är både kul och lite sorgligt när det är projektavslut, fast mest kul! Att ro ett projekt i hamn när alla inblandade har arbetat hårt åt ett gemensamt mål är en fantastisk känsla.

Apropå kunderna, hur ser den typiska CatalystOne-kunden ut?

Den finns inte! Kunderna skiljer sig väldigt mycket från varandra, det som är den gemensamma nämnaren för alla våra kunder är att de verkligen tror på HR och att det är dags att digitalisera och modernisera HR-funktionen. Ena dagen kan jag vara på en advokatbyrå med några hundra anställda och nästa dag på en gymkedja med flera tusen anställda! Och det är inte bara branschen eller storleken på kunderna som varierar, projektens komplexitet är väldigt olika från kund till kund, ena kunden kan ha väldigt bra koll på sina HR-processer och har det enklare att navigera och styra inom de medan en annan kund behöver under projektets gång ta reda på vilka processer som egentligen finns på plats och hur de vill att CatalystOne’s system ska kunna ge stöd åt dessa processer. Även företagskultur skiljer sig stort mellan kunder, en del kunder kan ha långa beslutsvägar där andra kan ta stora beslut på plats. Men det är det som är tjusningen med jobbet! Att man får träffa så många olika typer av företag och inte minst olika typer av människor.

Men du leder också ett team, vad kan du berätta om det?

Det är så spännande! Alla jag arbetar med är superduktiga, riktiga superhjältar hela bunten. Det är så spännande att se mina kollegor växa, det är något som jag brinner för. Att leda ett team i en så pass central funktion på ett företag som CatalystOne där vi växer med ungefär 50% per år är väldigt givande. Som ledare är det min hjärtefråga att alla i mitt team ska utmanas och utvecklas samtidigt som vi har det kul tillsammans. Det ska jag se till!

John F. Granlund

John F. Granlund, 12 december 2018

Få månatliga uppdateringar från bloggen!